Tranås kommun

Ny HR-chef på plats i januari

[2017-10-31] Gustav Liljenström är namnet på kommunens nya HR-chef som tillträder sin tjänst i Tranås under januari månad.

Efter årsskiftet lämnar Gustav Liljenström sitt uppdrag som personalchef i Valdemarsviks kommun för att anta samma roll i Tranås. Gustav har tidigare även arbetat i Linköpings kommun på HR-avdelningen och han har en fil. kand. inom arbetslivspedagogik och psykologi.

- Vår kravprofil stämde till 100 % på Gustav. Både när det gäller erfarenhet och utbildning, säger kommunchef Karin Semberg, som är glad över att tjänsten har blivit tillsatt.

Rekryteringen av en HR-chef i Tranås kommun har pågått under en längre tid. Efter sommaren valde man att på nytt se över annonsen och göra ett omtag.

Attraktiv arbetsgivare

- Vi ändrade budskapet i annonsen och tryckte mer på huvuduppgiften, nämligen att lyfta Tranås kommun som en attraktiv arbetsgivare. Vi ville att tjänsten skulle signalera samma framåtanda som råder i våra övriga målsättningar, säger Karin Semberg.

Gustav Liljenström är 45 år och bor med sin fru och sina två barn i Norrköping. Han beskriver Tranås som en vacker plats som han på kort tid har börjat lära känna.

- Som arbetsgivare står kommunen inför stora framtida utmaningar, precis som resten av Sveriges kommuner, när det gäller kompetensförsörjning och ett allt mer komplext uppdrag. Därför är det extra spännande att det nu sker ett omtag och en satsning på HR-området i Tranås, som enligt mig är så viktigt för en organisations utveckling.

Positiv och engagerad

Kommunchefen ser fram emot att börja arbeta med Gustav Liljenström som hon beskriver som en positiv, driven och engagerad person. HR-chefen ser också positivt på sitt nya uppdrag:

- Att jag nu får vara med och arbeta för att sätta arbetsgivaren Tranås kommun på kartan med ett inspirerande och kreativt HR-arbete, ser jag som ett rent privilegium.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR