Tranås kommun

Näst bäst företagsklimat i länet

Publicerad 2020-09-24

I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sverige hamnar Tranås kommun i år på plats 22 av Sveriges 290 kommuner. I Jönköpings län rankar Tranås kommun som nummer två.

Tranås kommun har klättrat från plats 33 förra året för att i år inta en 22:e plats.

- Denna klättring i ranking och placering bekräftar att vi har ett mycket starkt och innovativt näringsliv med en stor framtidstro för Tranås, säger Pär-Anders Davidsson, vd för näringslivsbolaget Tranås United.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Företagare har fått svara på frågor om bland annat hur man upplever attityder, dialog, service och tillämpning av lagar och regler från kommunen.

- Vår ambition är att Tranås ska vara en av de bästa kommunerna i landet för företagande, vilket innebär att vi hela tiden behöver arbeta för att ha ett nära samarbete med våra företagare och att finnas ute i deras vardag för att lyssna in deras behov, säger Birger Boström, näringslivschef på Tranås United.

De tre pallplatserna tas av Solna, Danderyd och Vårgårda.

Habo, Tranås och Gnosjö toppar listan i länet.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR