Tranås kommun

Motownkonsert med Sharon Dyall

[2018-03-19] Tranås gästas av Sharon Dyall den 24 mars kl. 16:00 i Holavedsgymnasiets aula.           

Sharon Dyall är en väletablerad artist inom bland annat soul, jazz och musikalvärlden. Tillsammans med Kulturskolans elever bjuder hon på en underhållande MOTOWN konsert.

Biljetter

Biljetter säljs på Tranås Direkt, Storgatan 22 t.o.m den 23 mars och i Holavedsgymnasiets foajé från kl 15:00 på konsertdagen.

Vuxen: 150 kr, Skolungdom: 50 kr (7-19 år), Barn: Gratis (0-6 år) 

Om Sharon Dyall

Sharon är verksam inom olika genrer, däribland soul, jazz och musikal. Hon blev känd hos den breda TV-publiken i TV-serien Varuhuset. I början av sin karriär körade Sharon bakom Sveriges pop och jazzelit och har gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund och Nils Landgren. Sedan dess har hon vuxit till att bli en mångsidig artist som även turnerar i eget namn. Bland annat öppnade Sharon den internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland 2017. Förra månaden, kan nämnas, att Sharon medverkade på Stockholms Symfoniorkesters Ella Fitzgerald hyllning under ledning av Anders Berglund. Sharon har även varit flitig inom musikalvärlden i musikaler såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern), “Chicago” (Kulturhuset Stadsteatern). Bl.a. tilldelades hon en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story på Chinateatern. Under våren 2018 är hon också aktuell i kriminalkomedin `Åtta Kvinnor´ på Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.

Sharon har lånat ut sin röst till flera tecknade serier, tv-spel och långfilmer, exempelvis Disneys “Ringaren i Notre Dame” och “Alice i Underlandet” och har också regisserat och översatt ett flertal dubbproduktioner, bland annat de svenska sångtexterna till den populära Disneyfilmen “Frost”.

Andra TV-produktioner som Sharon känns igen från är “Saltön” och Colin Nutleys dramathriller “Saknad” eller musikprogrammen “Så ska det låta” och “Doo-Bi-Doo”. Utöver detta har Sharon utbildat sig till Logonom på Stockholms Musikpedagogiska Institut för att kunna undervisa i sina favoritämnen: Röst, Scenisk kommunikation och Scenframställning.

Det är med andra ord en mångsysslande artist som kommer att besöka oss på Tranås Kulturskola. Välkommen den 24 mars!

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR