Tranås kommun

 Klass 5A från Norrskolan tävlar i Vi i femman

Publicerad 2020-12-14

Den 28 januari är det dags för klass 5A från Norrskolan att tävla i Vi i femman som sänds på radio P4 Jönköping. De två eleverna som fått äran att representera klassen heter Hera Undenäs och Zein Almoghrabi och alla deras klasskamrater i 5A kommer stötta dem genom att vara hejarklack.

En skolklass med flera elever står uppradade framför skolentre.

Klass 5A från Norrskolan ska vara med och tävla i Vi i femman.

Klass 5A på Norrskolan har kvalificerat sig till radioprogrammet Vi i femman som sänds på P4 Jönköping. Eleverna fick beskedet om att de hade kvalificerats till tävlingen under tisdagen den 8 december och hela klassen reagerade med ett glädjerop. De två elever som fått äran att tävla för klassens räkning heter Hera Undenäs och Zein Almoghrabi.

- Det ska bli roligt att vara med. Mina favoritämnen är geografi och NO, förklarar Hera.

Zeins favoritämne är matematik och han är lika förväntansfull som sin medtävlande och utbrister glatt:

- Det ska bli spännande och vara med och tävla!

Klass 5A och deras klassföreståndare Claes Johansson tycker det ska bli roligt att tävla och de är alla lite chockade efter tisdagens besked. Eleverna har ingen koll på vilken typ av frågor som kommer men deras lärare Claes Johansson har en stor förhoppning om att det kommer att gå bra för eleverna:

- Vi har inte hunnit förbereda något än då vi fick beskedet om att vi ska vara med i tisdags. Men jag har lite tankar om hur vi ska öva inför deltävlingen, eleverna kommer nog få förbereda sig en del hemma.

Tävlingen har pågått sedan 1963

Vi i femman är en anrik tävling som har pågått sedan år 1963 då den sändes via Sveriges Radio. År 1970 började även programmet att sändas via Sveriges Television, men tävlingen har idag återgått till att enbart sändas via radio. I årets upplaga kvalade 2903 klasser från hela Sverige och klass 5A från Norrskolan är en av 200 klasser som är med och tävlar och en av åtta klasser som tävlar från Jönköpings län. Den 28 januari 2021 är det dags för klass 5A från Norrskolan att tävla och de möter då Tenhultsskolan.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR