Tranås kommun

Klart med ny skolchef i Tranås kommun

[2019-02-25]Cecilia Axelsson blir ny skolchef i Tranås kommun efter Peter Tuvberger som går i pension. Hon tillträder den 1 maj.

Cecilia Axelsson arbetar sedan 2016 som rektor på Holavedsgymnasiet. Innan dess var hon rektor på Junkaremålsskolans högstadium.

- Jag trivs väldigt bra på Holavedsgymnasiet, men eftersom jag gillar nya utmaningar var det här spännande uppdraget svårt att motstå. Jag blev tillfrågad och bestämde mig efter en stunds funderande för att våga anta den här utmaningen, säger Cecilia Axelsson.

Som skolchef blir Cecilia Axelsson ansvarig för all verksamhet inom skola och barnomsorg i Tranås kommun. Hon har lång erfarenhet av skolan i Tranås. Cecilia Axelsson har arbetat som lärare, arbetslagsledare och biträdande rektor innan hon blev rektor.

- Vi har en väl fungerande skola i Tranås kommun med goda resultat, säger hon. Personalen är skicklig och gör ett bra jobb. Men vi har utmaningar framåt, där vi alla behöver hjälpas åt. Jag hoppas att min bakgrund och erfarenhet kommer att bidra. Jag ser fram emot att lära mig nya verksamheter och känner ödmjukhet inför det.

- Det är alltid roligt att kunna internrekrytera en Tranåsbo och det är glädjande att kunna erbjuda chefsuppdrag och karriärutveckling för våra egna medarbetare. Förhoppningsvis ger det en långsiktighet, säger kommundirektör Karin Semberg. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Cecilia Axelsson och är stolt över den ökade jämställdheten vi nu får i kommunledningsgruppen.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR