Tranås kommun

Information från kommunstyrelsens ordförande

Publicerad 2020-07-06

Efter snart 22 år i demokratins tjänst har jag efter mycket dialog med mig själv till kommit till ett avgörande. Sista september i höst blir min sista dag som aktiv politiker.

Jag har i princip älskat varje dag på ”jobbet” så det blir säkert en mödosam väg till ett någorlunda normalt pensionärsliv. Efter mer än 200 fullmäktige och kommunstyrelsemöten, samt säkert tusen andra beslutandemöten på olika nivåer så belastar beslutet inte mitt samvete.

Varför just nu? Ingen har bett mig sluta och jag tycker fortfarande att det är kul. Men vi går mot en ny mandatperiod med val 2022 och för att ge mina kompisar i partiet så bra förutsättningar som möjligt till ett bra val så ska jag inte stå i vägen. Jag har inte motivationen till ytterligare en 4 års period.

Att kort sammanfatta 22 år med ordförandeklubban i handen är naturligtvis ogörligt.
Men den tid och den kraft som alla våra fritidspolitiker lägger ner för att utveckla och förbättra vår kommun är beundransvärd. Ingen dans på rosor men av yttersta vikt i ett demokratiskt samhälle. Lika imponerad är jag över den kunskap och den kompetens som alla anställda varje dag levererar. Tranås står väl rustat inför framtidens många och svåra utmaningar. Jag är övertygad om att Tranås har en ljus framtid framför sig.

Till sist några önskningar.
Till alla er där ute med synpunkter och idéer, gå med i politiken och gör riktig skillnad
Till alla er politiker i Tranås en önskan om respekt för mitt beslut och att ni ger min efterträdare samma goda förutsättningar och support som ni gett mig.

/Anders Wilander

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR