Tranås kommun

Holländare besöker Tranås

[2017-04-24] Ett litet sällskap med holländare gästar nu regionen och Tranås. Besöket är en uppföljningsresa efter emigrantmässan i Utrecht tidigare i år.

Holländarna anlände till Jönköpings flygplats söndagen den 23 april och på plats att ta emot sällskapet var gänget som deltog på mässan, bland andra Annica Jansson Löfgren, medborgarcoach på Tranås Direkt.

- Sällskapet ska vara i regionen under några dagar för att få mer information om förutsättningar och möjligheter att bo och arbeta här, säger Annica Jansson Löfgren och fortsätter:

- Bland annat ska de få träffa Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Svensk Fastighetsförmedling och en bank.

Imorgon, tisdag, kommer de till Tranås där Annica håller i en sightseeing av kommunen och de företag som kan vara aktuella för en matchning.

- Liksom förra året var vårt fokus i Utrecht att hitta personer med kompetens inom IT samt hälso- och sjukvård och det är inom de områdena som dessa personer är verksamma idag.

Förmiddagen i Tranås avslutas med lunch och sedan åker sällskapet vidare till Eksjö.

- Vår förhoppning är att besöket i regionen ger mersmak och att de bestämmer sig för att ta sina planer om att emigrera hit ett steg vidare, säger Annica Jansson Löfgren.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR