Tranås kommun

Färre feriejobb i Tranås kommun i sommar

Publicerad 2020-04-29

De feriejobb som Tranås kommun erbjuder ungdomar blir i år färre än tidigare år. Detta på grund av att personer under 18 år inte tillåts att arbeta inom vård och omsorg i den coronasituation vi befinner oss i.

På grund av den situation som råder inom vård och omsorg kopplat till coronaviruset, är antalet feriejobbsplatser i år begränsade och alla som sökt kommer inte att få en plats. Arbetet med att få fram flera feriejobbplatser pågår nu intensivt.

Till årets feriejobb har ungdomar som går i årskurs ett och två på gymnasiet kunnat ansöka om att få arbeta inom kommunens verksamheter under sommarlovet. Intresset har varit stort och totalt har 160 ungdomar ansökt.

- Vi hoppas kunna erbjuda jobb till ungefär hälften av dem som sökt. Men vi kommer att behöva göra en riskbedömning även för feriejobb inom andra områden, säger Ann Elofsson på arbetsmarknads- och integrationsenheten.

Ett alternativ för dem som inte får sommarjobb är att testa på att driva sitt eget sommarföretag.

- Glädjande nog så är inte alla platser till sommarlovsföretag fyllda ännu och det går fortsatt att ansöka direkt till Ungdrive, som anordnar detta, tillägger Ann Elofsson.

De ungdomar som får feriejobb blir kontaktade via sms under andra veckan i maj.

Information om sommarföretag genom Ungdrive.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR