Tranås kommun

Delat ledarskap på socialchefsposten fram till sommaren

[2016-01-24] När avgående socialchef Sara Erlingsson lämnar sin tjänst kliver två medarbetare från den egna organisationen in och tar över ansvaret.

Camilla Tjäder och Maria Ehrlin Brege föreslås att bli tf. socialchef från den 1 mars till den 1 juli.
- Jag är väldigt nöjd med lösningen. Det är två kompetenta medarbetare som har god kännedom om verksamheten och som hyser ett stort engagemang, säger kommunchef Roger Westman.

Två sektioner

Camilla Tjäder är idag sektionschef för individ- och familjeomsorgen och hon kommer fortsätta att ansvara för den sektorn plus biståndshandläggarsektionen.
- Utmaningen blir, som jag ser det, att under rekryteringstiden prova att arbeta i nära samarbete i en enad socialtjänst i två förvaltningar mot en nämnd. Jag är glad över förtroendet och ser fram mot uppdraget.

"Spännande lösning"

Maria Ehrlin Brege är verksamhetsutvecklare och kommer under tiden som tf. socialchef att fokusera på vård- och omsorgssektionerna, det vill säga hemtjänst och hemsjukvård, särskilt boende samt stöd & omsorg.
- Jag ser det som viktigt att kunna hjälpa till att driva både våra utvecklingsprojekt och övrigt arbete inom förvaltningen framåt tills dess att en ny ordinarie socialchef är rekryterad. Det är också spännande att få arbeta i en teamlösning där vi är två chefer som delar på uppdraget.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR