Tranås kommun

Dansbänk lanseras i Tranås

Publicerad 2020-12-21

Tänk dig att uppleva dans utanför scenen, på en plats där ingen tidigare har upplevt dans. På väg hem från mataffären, på springrundan eller söndagspromenaden. DANSSpår och Tranås kommun presenterar nu Dansbänkar.

En kvinna som dansant vilar sitt ben mot ett broräcke.

Cyntia Botellos deltar i det digitala evenemanget Dansbänk. Foto: Daniel Duarte

En Dansbänk är en digital dansupplevelse som syftar till att göra den professionella danskonsten tillgänglig för alla invånare i Jönköpings län. Professionella danskonstnärer väljer ut platser runtom i Jönköpings län, och skapar en koreografi som är specifik just för den platsen. I Tranås har danskonstnären Cyntia Botello och filmaren Daniel Duarte skapat en dansfilm på gångbron vid Åsvallehult.

– Koreografin har skapats för platsen och som åskådare får man en 360 graders upplevelse genom att kunna följa dansen runt på den specifika platsen, säger Cyntia Botello, som är dansare, koreograf och danspedagog, just nu bosatt i Tranås.

Eftersom verket är skapat för den specifika platsen går verket också bara att uppleva just där, med hjälp av din mobiltelefon. Vid platsen finns en skylt med en QR-kod. Där finns allt du behöver veta för att möta dansen.

Dansbänken är en idé utvecklad av projektet DANSSpår, Kultur och utveckling Dans, Region Jönköpings län i samarbete med Tranås kommun.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR