Tranås kommun

Bosch tar över Cheap Mondays lokaler

Publicerad 2021-04-15

Nu är kontrakt på plats för ny hyresgäst i Cheap Mondays tidigare lokaler i EFG-huset. Bosch Thermoteknik tar omgående över de över 5000 kvadratmeter stora lokalerna.

På bilen

Från vänster på bilden: Johan Weiström och Calle Andersson från Bosch Thermoteknik tillsammans med Pär-Anders Davidsson, Tranås United och Mats Holmstedt, Tranås kommun.

Den nya uppgörelsen innebär att Bosch nu kan utöka sin lagerkapacitet och fortsatta expansion i Tranås, samtidigt som Tranås kommun kliver ur sina åtaganden som fanns i kontraktet med fastighetsägaren.

-Vi är mycket glada att vi nu kunnat avsluta förhandlingarna med H&M, fastighetsägaren Real Holding med fastighetsbolaget Real Fastigheter i Tranås AB och Bosch Thermoteknik. Detta innebär en mycket positiv utveckling för hela näringslivet i Tranås, säger Pär-Anders Davidsson, VD på Tranås United.

I kontraktet med H&M fanns en klausul där Tranås kommun garanterade fastighetsägaren hyran i sex år om H&M/ Cheap Monday skulle flytta. I och med att nya hyresgäster tar över lokalerna, kan Tranås kommun kliva ur sina åtaganden.

-Det är mycket positivt att en av våra viktigaste arbetsgivare i kommunen på det här sättet får möjlighet att expandera, säger Mats Holmstedt, kommunstyrelsens ordförande.

Bosch Thermoteknik tar nu omgående över lokalerna som främst kommer att användas för lagerhållning. Detta innebär fortsatt utveckling av enheten här i Tranås och kommer även leda till nya arbetstillfällen när man ytterligare stärker sin marknadsposition inom värmepumpar för den europeiska marknaden.

-Vi växer och har ett stort behov av lagerkapacitet. Det här är en långsiktig lösning där vi får en effektiv, samlad lageryta som möjliggör för oss att klara vår expansion. Tack vare en bra dialog med näringslivsbolaget Tranås United har vi hittat en bra lösning för både oss och Tranås kommun, säger Johan Weiström, fabrikschef på Bosch Thermoteknik i Tranås.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR