Tranås kommun

Besöksförbud tas bort

Publicerad 2020-09-17

Regeringen meddelade på tisdagen (15/9) att besöksförbudet på äldreboenden ska upphöra den 1 oktober. Beskedet gavs av socialminister Lena Hallengren som samtidigt påminde om att pandemin fortfarande pågår.

 - Vi avvaktar nu Socialstyrelsens föreskrifter där vi kommer att få stöd i hur vi kan göra säkra möten på våra äldreboenden. Utifrån dessa kommer vi arbeta fram lokala rutiner för hur vi kan arbeta i boendet för att följa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare, säger Lena Hägg-Råsberg, sektionschef inom särskilt boende.

Det tillfälliga besöksförbudet på äldreboenden infördes av regeringen den 1 april. Under denna period har anhöriga och de äldre kunnat träffas på de säkra mötesplatser som upprättats utomhus på boendena.

- Det känns bra att våra kunder och deras anhöriga äntligen kan få träffas igen. Så fort vi har arbetat fram våra nya rutiner kommer vi att informera anhöriga om vad som gäller.

Viktigt att tänka på är att även om smittspridningen minskat så är pandemin inte över.

- Alla måste ta sitt ansvar. Ska man besöka ett äldreboende måste man vara symtomfri. Det gäller såväl personal som besökare, säger Lena Hägg-Råsberg.


Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR