Tranås kommun

Årets studentfirande

Publicerad 2020-04-23

Holavedsgymnasiets avgångselever och personal kommer att ha studentavslutning lördagen den 13 juni. Det blir dock inte något traditionellt studentfirande med utspring och studentflak eftersom det skulle samla alltför många personer.

Skolledningen kommer att träffa representanter för avgångsklasserna under maj. Målsättningen är att avslutningsdagen ska bli ett minne för livet även om den inte blir på det sätt som studenterna sett fram emot.

- Tillsammans kommer skolans personal och avgångseleverna att hitta en bra form för studentfirandet, säger skolchef Cecilia Axelsson.

Studentbal och karneval kommer inte heller att genomföras, med hänvisning till att det inte är möjligt att samla fler än 50 personer på en och samma plats.

- Att omständigheterna tvingar fram alternativa skolavslutningar är givetvis en besvikelse för oss alla, säger Cecilia Axelsson. Men vi hoppas och tror att det går att hitta en form för årets studentfirande som känns bra.

Samtliga grundskolors avslutningar sker på grund av coronasituationen i år klassvis, utan gemensamma samlingar. Vårdnadshavare kommer inte att erbjudas att vara med, oavsett om avslutningen sker inomhus eller utomhus.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR