Tranås kommunvapen

BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN
Mina sidor - Snabbspara

Boende för ensamkommande flyktingbarn

[2011-05-04]Tranås kommun har beslutat att Attendo Individ och Familj ska få driva boende och boendestöd för ensamkommande flyktningbarn- och ungdomar. Boendet beräknas starta den 1 september 2011 och ska ligga i centrala Tranås.
Erfarehet av omsorgstjänster
- Vi är mycket glada över att Attendo har fått förtroendet att driva boende och boendestöd. Attendo har lång erfarenhet av att utveckla omsorgstjänster och driver idag flera transitboenden samt boenden för dem som söker asyl och för dem som redan har fått permanent uppehållstillstånd, säger Omar Elsayed , regional verksamhetschef på Attendo.
 
Åtta platser
Boendet kommer att ha sammanlagt 8 platser och de boende, som är mellan 15 och 18 år, kommer att få egna rum samtidigt som det även blir plats för gemensamhetslokaler som kök och allrum. De kommer att engageras i olika fritidsaktiviteter samt få lektioner i livskunskap, där matlagning, människosyn, livsstil och kulturkrockar ingår. Ungdomarna ska gå i skolan och boendet kommer att vara deras hem där de ska lära sig vardagliga saker som att tvätta, städa och laga mat. Samma saker som alla ungdomar får lära sig för att bli självständiga.

- Attendo kommer att tillföra kommunen kunskap och erfarenhet som inte tidigare funnits. Det är första gången kommunen startar ett boende för ensamkommande flyktningbarn- och ungdomar, därför känns det bra att samarbeta med Attendo som har lång erfarenhet av denna verksamhet, säger Karl Gudmundsson, socialchef Tranås kommun.

Nya arbetstillfällen
Etableringen innebär nya arbetstillfällen i kommunen. Ungefär tio personer kommer att behöva rekryteras till boendet. Attendo kommer att rekrytera lokalt och kompetensutveckla för att få en bra blandning av mogna personer i verksamheten.
 
-  Vi ser fram emot ett gott samarbete med kommunen. I Attendo eftersträvar vi öppenhet och insyn i verksamheten och har som ett av få företag valt att samtliga medarbetare ska omfattas av meddelarfrihet, säger Omar Elsayed .

Avtalet kommer att löpa till den 31 augusti 2014 med möjlighet till förlängning ett år.

 

Senast ändrad:  2011-05-16
Tipsa om sidan
Tipsa om sidan (öppnas i nytt fönster)
Tranås kommun, 573 82 Tranås. vxl. 0140-681 00. fax 0140-176 50. information@tranas.se  |  COOKIES  |  PUL